Wat is glasvezelinternet, en waarom zou ik het willen?

Wat is glasvezelinternet?

Bij internet via glasvezel wordt gebruik gemaakt van een bijzondere technologie. Daarin staat de glasvezel centraal. Dat is een ultradun vezeltje van een kwart millimeter (ongeveer zo dik als een haar). Via dat vezeltje wordt door middel van een laser een lichtstroom verstuurd. Dat is te vergelijken met het seinen via rooksignalen of de morsecode. Hoe sneller er kan worden geseind via het glasvezel, hoe sneller u kunt internetten.

De snelheid van glasvezelinternet

Het aantal seintjes wordt uitgedrukt in bits, de zogenaamde bitrate. 1 Mb/s staat bijvoorbeeld gelijk aan 1024 signalen per seconde. 1 Gb/s staat zelfs gelijk aan ruim 1 miljoen signalen per seconde! Met die snelheid kan de tekst van honderden boeken binnen één seconde worden verstuurd. Maar het bijzondere aan glasvezelinternet is dat de snelheid symmetrisch is. Dat betekent dat uw uploadsnelheid net zo hoog wordt als uw downloadsnelheid. En met glasvezelinternet is dat erg snel.

Waarom glasvezel?

Glasvezel is dé toekomst. Waarom? Omdat glasvezel veilig is en een supersnelle internetverbinding biedt. Het biedt haast ongelimiteerde mogelijkheden. Andere telecommunicatienetwerken hebben nadelen die een glasvezelnetwerk niet heeft. Zo kunnen er storingen optreden via de ether of radiogolven en hebben kabelverbindingen technische beperkingen.

Nederlanders willen steeds sneller internet, digitale televisie en meer mogelijkheden. Omdat deze vraag groeit, kunnen de bestaande kabel- en ADSLnetwerken binnenkort het dataverkeer niet meer aan. Alleen met glasvezel bent u voorbereid op de toekomst!

De grootste voordelen om voor glasvezel te kiezen op een rij:

  • Interactieve TV en HDTV mogelijk.
  • Even snel up- en downloaden met zeer hoge snelheden.
  • Klaar voor de toekomst door groter wordend aantal telecomgebruikers.
  • Stabiel netwerk dat betrouwbaar en niet gevoelig voor storing is.
Het grootste voordeel voor veel mensen in de enorme internetsnelheden die gehaald kunnen worden. Het transporteren van internet-, telefonie- en televisiegegevens gebeurt met de snelheid van licht! En niet alleen om informatie te ontvangen (downloaden), maar ook om te versturen (uploaden).

Wilt u ook internetten met de snelheid van het licht? Bekijk de glasvezelaanbiedingen!

Alles over Glasvezel internet vindt u op GlasvezelInternetWinkel.nl

GlasvezelInternetWinkel.nl is officieel partner van de volgende Glasvezel internet aanbieders: