Bestelproces op Glasvezelinternetwinkel.nl

Hoe ziet het bestelproces van glasvezel eruit?

A. U hebt nog geen glasvezelaansluiting!

U kunt allereerst een bewonersinitiatief starten als uw Gemeente nog niet van plan is een glasvezelnetwerk aan te gaan leggen. Wordt er wel al een glasvezelnetwerk bij u in de gemeente aangelegd? U krijgt dan vanzelf bericht over graaf- en andere werkzaamheden. In dit overzicht van het bestelproces kunt u vast lezen wat u kunt verwachten!

1. Aanleg in uw straat.
Het glasvezelnetwerk zal van straat tot straat gelegd worden. Hiervoor zal de straat opengebroken worden en wordt er gegraven. Het proces is begonnen.

2. Verbinding met uw woning.
Om uw woning aan te sluiten op het netwerk dat in de straat ligt, wordt glasvezel op een diepte van 60 centimeter onder de grond naar de woning geboord. Hierdoor blijven stoepen, straten en tuinen ongeschonden. In de aanlegfase in zo´n aansluiting kosteloos. Wilt u na deze aanlegfase ook een aansluiting, dan moet de straat opnieuw opengebroken worden. De kosten zijn voor u in dit geval.
Woont u in hoogbouw (flat of appartement op een hogere verdieping)? Door de aannemer van het glasvezelproject wordt er contact gezocht met de verhuurder of eigenaar van uw complex. Normaal gesproken worden kabels aangelegd via de meterkast, dit zal in overleg gebeuren.

3. Aansluiting in uw woning.
Door stappen 1 en 2 ligt en nu een glasvezelkabel vanaf de straat tot de voorkant van uw woning. Er zal nu een afspraak met u gemaakt worden om deze kabel in uw woning aan te sluiten. Bij de gevel wordt deze kabel opgegraven. Via uw kruipruimte of kelder wordt de glasvezelkabel naar binnen getrokken en binnen op uw glasvezelmodem aangesloten. De apparatuur zal worden gecontroleerd, alles wordt zo achtergelaten zoals het was. Bij hoogbouw is deze stap niet aan de orde.

4. Installeren van uw abonnement.
Uw aansluiting is klaar voor gebruik! Bestel nu een glasvezelabonnement met internet, telefonie en/of televisie. Doe onze postcodecheck en bekijk uw mogelijkheden.

B. U hebt al een glasvezelaansluiting en u wilt een abonnement!

Bent u niet helemaal zeker van de installatie van glasvezel? Providers bieden vaak de mogelijkheid van tevoren bij u thuis een controle uit te voeren. Vaak sturen zij dan gratis een monteur langs om uw situatie te bekijken zodat de installatie van glasvezel daarna vlekkeloos plaats kan vinden. Uiteraard kan deze optie alleen als er glasvezel in uw woonplaats beschikbaar is. Heeft u dit gedaan, dan kunt u beginnen met het bestelproces van glasvezel!

Via onze postcodecheck kunt u controleren of er inderdaad glasvezelproducten bij u beschikbaar zijn. Zoek gerust hulp via onze klantenservice wanneer u er niet uit komt, wij helpen u graag bij het bestelproces van een abonnement!

Als uw Gemeente nog niet bezig is met de aanleg voor glasvezel, kunt u hier zelf ook aan bijdragen. Allereerst kunt u een bewonersinitiatief starten. Let hierbij goed op de eisen, er moet namelijk wel genoeg animo zijn voor een glasvezelaansluiting in uw buurt. Wordt er al wel glasvezel in uw buurt aangelegd? Dan krijgt u vanzelf bericht over de graafwerkzaamheden.

Heeft uw bewonersinitiatief geholpen en gaat uw Gemeente glasvezel aanleggen? Dan kunt u hier vast lezen wat u ongeveer kunt verwachten.

Stap 1: aanleg in uw straat.
De straat zal worden opgebroken, er wordt een glasvezelnetwerk van straat tot straat gelegd.

Stap 2: verbinding met uw woning.
Het glasvezelnetwerk ligt nu in uw straat en zal in uw woning aangesloten moeten worden. Dit gebeurd door ondergronds boren, zo’n 60 centimeter onder de grond. Stoepen en tuinen blijven hierdoor ongeschonden. Doet u hieraan mee, zal de aanleg gratis zijn. Besluit u achteraf een aansluiting te willen, zijn de kosten voor u.

Stap 3: aansluiting in uw woning.
De glasvezelkabel ligt nu tot aan de voorkant van uw woning. De monteurs gaan u bellen om de kabel tot in uw woning door te trekken.

Stap 4: bestel een abonnement en installeer deze.
U kunt nu een gewenst glasvezelabonnement nemen voor internet, telefonie en televisie. Doe de postcodecheck en bekijk uw mogelijkheden!

Heeft u al wel een glasvezelaansluiting? Dan heeft u bovenstaande stappen al gehad. U kunt nu via de postcodecheck een gewenst pakket kiezen en bestellen.

Top 5 aanbiedingen

GlasvezelInternetWinkel.nl is officieel partner van de volgende Glasvezel internet aanbieders: