Hoe ziet het bestelproces van glasvezel eruit?

A. U hebt nog geen glasvezelaansluiting!

U kunt allereerst een bewonersinitiatief starten als uw Gemeente nog niet van plan is een glasvezelnetwerk aan te gaan leggen. Wordt er wel al een glasvezelnetwerk bij u in de gemeente aangelegd? U krijgt dan vanzelf bericht over graaf- en andere werkzaamheden. In dit overzicht van het bestelproces kunt u vast lezen wat u kunt verwachten!

1. Aanleg in uw straat.

Het glasvezelnetwerk zal van straat tot straat gelegd worden. Hiervoor zal de straat opengebroken worden en wordt er gegraven. Het proces is begonnen.

2. Verbinding met uw woning.

Om uw woning aan te sluiten op het netwerk dat in de straat ligt, wordt glasvezel op een diepte van 60 centimeter onder de grond naar de woning geboord. Hierdoor blijven stoepen, straten en tuinen ongeschonden. In de aanlegfase in zo´n aansluiting kosteloos. Wilt u na deze aanlegfase ook een aansluiting, dan moet de straat opnieuw opengebroken worden. De kosten zijn voor u in dit geval. Woont u in hoogbouw (flat of appartement op een hogere verdieping)? Door de aannemer van het glasvezelproject wordt er contact gezocht met de verhuurder of eigenaar van uw complex. Normaal gesproken worden kabels aangelegd via de meterkast, dit zal in overleg gebeuren.

3. Aansluiting in uw woning.

Door stappen 1 en 2 ligt en nu een glasvezelkabel vanaf de straat tot de voorkant van uw woning. Er zal nu een afspraak met u gemaakt worden om deze kabel in uw woning aan te sluiten. Bij de gevel wordt deze kabel opgegraven. Via uw kruipruimte of kelder wordt de glasvezelkabel naar binnen getrokken en binnen op uw glasvezelmodem aangesloten. De apparatuur zal worden gecontroleerd, alles wordt zo achtergelaten zoals het was. Bij hoogbouw is deze stap niet aan de orde.

4. Installeren van uw abonnement.

Uw aansluiting is klaar voor gebruik! U kunt nu een glasvezelabonnement nemen met internet, telefonie en/of televisie. Bijvoorbeeld van KPN. Doe onze postcodecheck en bekijk uw mogelijkheden.

B. U hebt al een glasvezelaansluiting en u wilt een abonnement!

Bent u niet helemaal zeker van de installatie van glasvezel? Providers bieden vaak de mogelijkheid van tevoren bij u thuis een controle uit te voeren. Vaak sturen zij dan gratis een monteur langs om uw situatie te bekijken zodat de installatie van KPN glasvezel daarna vlekkeloos plaats kan vinden. Uiteraard kan deze optie alleen als er glasvezel in uw woonplaats beschikbaar is. Heeft u dit gedaan, dan kunt u beginnen met het bestelproces van glasvezel!

Via onze postcodecheck kunt u controleren of er inderdaad glasvezelproducten bij u beschikbaar zijn. Zoek gerust hulp via onze klantenservice wanneer u er niet uit komt, wij helpen u graag bij het bestelproces van een abonnement!

Alles over Glasvezel internet vindt u op GlasvezelInternetWinkel.nl

Top 5 aanbiedingen

GlasvezelInternetWinkel.nl is officieel partner van de volgende Glasvezel internet aanbieders: