Reggefiber

Wie is Reggefiber

Reggefiber is een Twents bedrijf dat eind 2005 is opgericht door investeringsmaatschappij Reggeborch om Nederlandse huishoudens aan te sluiten op glasvezel. Reggefiber is inmiddels in meer dan 150 gemeenten actief geweest met de aanleg van het nieuwe glasvezelnetwerk, en dat is slechts het begin. De teller staat op ongeveer 2 miljoen aangesloten huishoudens, en deze teller blijft lopen…

Wat doet Reggefiber?

Reggefiber houdt zich bezig met alles rondom glasvezelaansluitingen. Hierbij horen onder meer de campagnes per gemeente, de informatieverstrekking, de graafwerkzaamheden en de samenwerking met glasvezelproviders.

Pas wanneer in een dorp of stad het animo voor een glasvezelabonnement 30 procent of hoger is, gaat Reggefiber over tot de aanleg van een eigen glasvezelnetwerk in deze regio. Het minimum van 30 procent wordt gehandhaafd om er zeker van te zijn dat de kosten voor het aanleggen van glasvezel gedekt worden. Vaak worden burgerinitiatieven gestart onder inwoners om buurtgenoten te enthousiasmeren zodat de ondergrens van 30 procent behaald wordt.

In 2008 is Reggefiber een samenwerking aangegaan met KPN, waarbij KPN 41 procent van de aandelen in het bedrijf heeft overgenomen.

Waarom Reggefiber?

Het doel van Reggefiber is heel Nederland aansluiten op het netwerk van de toekomst: glasvezel. Dit gebeurt in redelijk hoog tempo dorp voor dorp en stad voor stad.

De hoeveelheid data wij dagelijks met zijn allen versturen en ontvangen, groeit harder en harder. Huidige netwerken als ADSL en kabel kunnen hier mogelijk last van ondervinden op lange termijn. Reggefiber wil voorkomen dat Nederland stilstaat in alle wereldwijde ontwikkelingen en legt daarom een toekomstvast, stabiel en betrouwbaar netwerk aan via glasvezel.

De service die Reggefiber biedt is erg hoog. Er zijn landelijk al meer dan 80 glasvezelwinkels waar (potentiële) klanten terecht kunnen met vragen.

Glasvezel tot in uw woning wordt ook wel FttH (Fiber to the Home) genoemd. Het netwerk van Reggefiber is open en wordt op een niet-exclusieve basis aangeboden aan Nederlandse service providers.

Hoe werkt het?

Zodra er genoeg animo voor glasvezel is in een woonplaats, zal Reggefiber overgaan tot de aanleg van glas. Het bestelproces van een glasvezelabonnement en het aanleggen hiervan, ziet er als volgt uit:

 • Aanleg in uw straat
  Reggefiber stelt u op de hoogte van de werkzaamheden. Hiervoor wordt uw straat opengebroken en worden de glasvezelkabels ondergronds tot aan uw stoep gelegd.
 • Verbinding met uw woning
  De glasvezelkabel wordt ondergronds op een diepte van 60 centimeter tot in uw woning gelegd. Hierdoor blijven stoepen en tuinen ongeschonden. Woont u in hoogbouw, dan zal de eigenaar van het complex moeten beslissen en wordt glasvezel meestal via de meterkast aangelegd.
 • Aansluiting in uw woning
  Zodra de glasvezelkabel tot in uw woning ligt, zal een monteur komen om de aansluiting in orde te maken. Via de kruipruimte of kelder wordt de kabel naar binnen gehaald en vanaf hier aangesloten op een glasvezelmodem.
 • Een abonnement nemen
  De verbinding is vanaf nu klaar voor gebruik. U kunt op zoek naar een passend glasvezelabonnement dat beschiktbaar is op adres.

Glasvezelproviders op het netwerk van Reggefiber

Reggefiber biedt een open glasvezelnetwerk aan, zodat u uit meerdere providers kunt kiezen. Dat maakt de keuze groter en gemakkelijker. Elke provider biedt weer andere abonnementen, voorwaarden en aanbiedingen. De providers die voor hun diensten gebruikmaken van het glasvezelnetwerk van Reggefiber, zowel lokaal als landelijk, zijn:Breedband Arnhem, Compatible, Fiber, Fieber, Helden Van Nu, Jonaz, Kliksafe, KPN, Netrebel, Online, Phonedata, Plinq, Signet, Solcon, Stipte, T-Mobile, Tele-2 Telfort, TriNed, XMS, XS4ALL en XSyou.

Ik wil ook glasvezel

Heeft u nog geen glasvezelaansluiting? Dan heeft Reggefiber in uw gemeente nog geen plannen gemaakt. U kunt zelf een bewonersinitiatief starten, want hoe meer interesse in glasvezel, hoe meer kans dat Reggefiber ook bij u glasvezel aan gaat aanleggen. Heeft u al wel glasvezel? Vind dan een glasvezelabonnement voor internet, bellen en/of televisie dat aansluit op uw wensen. Vergelijk de mogelijkheden op uw adres via onze postcodecheck!

Welke diensten zoekt u?

PostcodeHuisnr

Top 5 aanbiedingen

GlasvezelInternetWinkel.nl is officieel partner van de volgende Glasvezel internet aanbieders: